JAPONYA

JAPONYA
Başkent Tokyo
Nüfus 127.110.047
Konum Doğu Asya
İklim Her mevsim yağışlı astropikal iklim görülür.

Harita Koordinatı

Önerilen Aşı ve İlaçlar

Rutin aşılar: Her yolculuk öncesi rutin aşılarınızın güncel olması önerilir. Bu aşılar: Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak(MMR), Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Su çiçeği,Polio ( çocuk felci ) ve yıllık grip aşısıdır.

Kızamık aşısı:Kızamık birçok ülkede görülebildiğinden  ve son yıllarda dünya çapında salgınlar meydana geldiğinden, seyahate çıkmadan önce kızamığa karşı bağışıklık durumunuzdan emin olun.

COVID-19 aşısı:Seyahat etmeden önce COVID-19 için aşılarınızın güncel olması önerilir.

Japoya'da kızamıkçık salgınına karşı kızamıkçığa karşı aşılandığınıza emin olun.

Hepatit A aşısı: Hepatit A salgınları tüm dünyada ve  bazen de riskin düşük olduğu ülkelerde de oluşabilmektedir. Japonya’da, kontamine  su veya yiyeceklerle Hepatit A bulaşabileceğinden bu aşının size gerekli olup olmadığını doktorunuza danışmanız önerilir.

Hepatit B aşısı: Hepatit B kontamine iğneler, kan ürünleri ve cinsel temasla bulaşır. Bu nedenle herhangi bir tıbbi işlem, dövme veya piercing yaptıracaksanız, yeni bir partnerle cinsel temas ihtimali varsa aşı yaptırmanız önerilir.

Kuduz aşısı: Bu ülkede köpeklerde kuduz görülmemektedir. Bununla birlikte, özellikle yarasalarda olmak üzere yaban hayat türlerinde  kuduz hala mevcut olabilir. Veteriner hekimler, hayvan bakıcıları, saha biyologları veya memeli türlerinden numune çalışan laboratuvar çalışanları gibi doğrudan vahşi yaşamla çalışan kişiler için seyahatten önce kuduz aşısının yapılması önerilir.

Sarıhumma aşısı (2021):

Ülkeye giriş gerekliliği: Hiçbir uluslararası yolcudan Sarıhumma aşılama sertifikası istenmez.

DSÖ sarıhumma aşı önerisi: Yok.

Aşılar hakkında bilgi almak için tıklayınız

Ülkedeki salgın hastalıklar hakkında bilgi almak için tıklayınız

Ülkenin Sağlık Koşulları

 

 

Japonya'da mevcut sağlık koşulları oldukça iyi düzeydedir.

Hastaneler

Acil sağlık hizmet Hattı ve Acil Durum Hattı: 110 (Ambulans, Polis, İtfaiye )

Çocuklara yönelik acil sağlık hizmet hattı: #8000

Acil durumlarda aranabilecek sağlık kuruluşu yönlendirme hatları:

Tokyo: 03-5272-0303

Osaka: 7119 veya 06-6582-7119

Nagoya: 052-263-1133

Hastane koşulları oldukça iyidir. Hastaneler düzenli, bakımlı ve sayıca yeterlidir. Dil sorunu bir engel oluşturmakta ve pratikte hastanelere erişim olanağını kısıtlamakla birlikte, İngilizce hizmet veren sağlık kuruluşlarının sayısı ve kalitesi de tatmin edici düzeydedir.

Tedavi ve Yatak Ücretleri

Bazı hastalıkların tedavi ücretleri şöyledir; mide ülseri ameliyatı 1.200.000 Yen, mide röntgeni çekimi 30.000 Yen, kalp ameliyatı 5.000.000 Yen. Günlük yatak ücretleri de odanın cinsine bağlı olarak 10.000 ile 100.000 Yen arasında değişmektedir.

Sağlık Sigortası ve Primler

Japonya’da yerleşik uygulama çerçevesinde, sağlık sigortası hizmeti hükümete bağlı Sosyal Sigorta Ajansı (Social Insurance Agency) tarafından verilmektedir. Zorunlu sağlık sigortasını tamamlayıcı mahiyette özel sağlık sigortası imkanları da bulunmakla birlikte, sigorta şirketleri “yabancılar kartı” hamili olmayı şart koşmaktadır.

İçme Suyu Temin Koşulları

Hemen hemen tüm marketlerde şişelenmiş içme suyu bulmak mümkündür. Ayrıca, musluklardan akan şehir suyu da içilebilmektedir.

İlaç Temin Koşulları

İlaçlar, hastane veya klinikler tarafından düzenlenen reçetelere göre satılmaktadır. Hastaneler, genel kural olarak  kullanılmasını önerdikleri ilacı hastaya doğrudan teslim etmektedirler.

Seyahat Dönüşü Öneriler

Eğer seyahat sonrası kendinizi iyi hissetmiyorsanız bir doktora görünmeniz gerekebilir. Doktorunuza seyahatte nereye gittiğinizi ve seyahatte ne yaptığınızı mutlaka söyleyin. Ayrıca seyahat sırasında bir hayvan tarafından ısırıldıysanız veya tırmalandıysanız doktorunuza söyleyiniz.

 

Son Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2023 Salı